«Конверт» на Миколаівщині відмив $30 мільйонів

«Конверт» на Миколаівщині відмив $30 мільйонів

Укрінформ
Державна фіскальна служба у Миколаївській області ліквідувала конвертаційний центр, нелегальний оборот якого за 2015-2016 роки сягнув за  30 мільйонів доларів.

Про це повідомили у ГУ ДФС у Миколаївській області.

«Оперативними працівниками Державної фіскальної служби у Миколаївській області ліквідовано «конвертаційний центр», який надавав послуги підприємствам Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. Він незаконно переводив безготівкові кошти в готівку та проводив легалізацію сільгосппродукції без відображення у бухгалтерському обліку, яка в подальшому була реалізована на експорт. Загальний обсяг таких протиправних послуг за 2015-2016 роки склав понад 30 мільйонів доларів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ділки, щоб не повертати валютну виручку від експортованої сільгосппродукції, використовували фіктивні підприємства, основним завданням яких було документальне оформлення експортних операцій та переведення валютної виручки на рахунки офшорних компаній.

За результатами проведених заходів накладено арешт на 165 рахунків 65 суб’єктів господарської діяльності, вилучено 15 печаток, документи «фіктивних» та «транзитних» підприємств, які задіяно у схемах конвертації, комп’ютерна техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-