У Раді обговорять банкрутство банків

У Раді обговорять банкрутство банків

Укрінформ
Комітети з питань фінансової політики і банківської діяльності та з питань запобігання та протидії корупції Верховної Ради планують провести спільне засідання щодо допущених зловживань під час гострої фази банківської кризи

Про це заявив голова Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка, повідомляє сайт ВР.

"Жорсткі і конкретні питання ставили організації вкладників ліквідованих банків, керівники окремих підприємств і прості люди. Наш комітет був завалений скаргами. Безліч питань ставили журналісти. Але правоохоронці поки на них не відповіли. Саме тому ми ініціювали це публічне обговорення", - сказав він.

За словами Рибалки, планується розглянути результати роботи правоохоронних органів щодо дій працівників та власників банків, що "завалилися", а також посадових осіб НБУ. Рибалка повідомив, що поки точна дата не визначена, але спільне засідання двох комітетів заплановано на наступний пленарний тиждень.

Він також сказав, що "коли йдеться про політичних супротивників, правоохоронці, в першу чергу прокуратура, діє дуже швидко. Але сотні тисяч вкладників і підприємств втратили свої кошти на рахунках збанкрутілих банків. В останні місяці було невелике просування щодо керівників кількох фінансових установ. Але жодного рішення суду поки немає. Наше завдання провести публічний аналіз ситуації, заслухати представників прокуратури, НБУ, ФГВФО та інших органів, і зробити системні висновки".

Голова профільного комітету нагадав, що за даними Фонду гарантування вкладів на листопад минулого року, загальна сума претензій в рамках більш 2,1 тис. заяв склала 132,7 млрд грн, і за цими фактами правоохоронні органи вручили тільки 7 офіційних повідомлень про підозру.

Зазначимо, Верховна Рада ще на початку 2015 року ухвалила закон про посилення відповідальності кінцевих власників та працівників банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-