Сільгосппідприємства у 2015 році отримали рекордний прибуток

Сільгосппідприємства у 2015 році отримали рекордний прибуток

Укрінформ
У 2015 році сільськогосподарські підприємства України отримали рекордну суму чистого прибутку - 89,5 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«У 2015 році сільськогосподарські підприємства, незважаючи на девальвацію національної валюти, отримали рекордну суму чистого прибутку - 89,5 млрд грн. У доларовому еквіваленті чистий прибуток сільськогосподарських підприємств у 2015 році становив 4,1 млрд дол., тоді як у 2014 - 3 млрд», - цитує міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка прес-служба.

У 2015 році прибуток зріс у гривні у 2,5 рази, а в доларах США - в 1,4 раза.

«Зростання закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію певним чином компенсувало зростання вартості вхідних ресурсів та забезпечило прибутковість сільського господарства на рівні 45,9%. Це найкращий показник за останні 10 років», - наголосив міністр.

За його словами, найприбутковішими культурами були насіння соняшнику (80,3%), ріпак (44%), зернові та зернобобові культури (43,2%) та соя (38,4%). Загальна ж рентабельність рослинництва становила 50,9%.

«Таких результатів змогли досягти завдяки спрощенню умов ведення бізнесу, зокрема дерегуляції та боротьбі з корупцією. Водночас поряд із високорентабельними видами рослинницької продукції досі залишається збитковим виробництво окремих видів тваринницької продукції, загальна рентабельність якої становила 22,6%. Тому для підтримки тваринництва необхідні додаткові інструменти в умовах скасування спецрежиму ПДВ. Застосування компенсаторних механізмів та пільг - чи не єдиний спосіб підтримати вітчизняне тваринництво. Таку позицію ми відстоюємо у перемовинах щодо ПДВ», - пояснив очільник аграрного відомства.

«Вирощування ВРХ на м'ясо принесло понад 0,7 млрд грн збитків при рентабельності (-17,2%). Рентабельність вирощування овець та кіз становила майже (-30%), виробництво вовни (-62,5%)», - додав Павленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-