Саакашвілі: Одеса стала локомотивом економіки України

Саакашвілі: Одеса стала локомотивом економіки України

Укрінформ
Раніше основу економіки становили сировинні галузі та металургія, які забезпечували умови для прискореного розвитку на сході країни

Про це під час виступу на Інвестиційному форумі "Перспективи розвитку морських торговельних портів України", що відбувся в одеському готелі "Брістоль" заявив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Упродовж свого виступу на форумі з участю багатьох іноземних інвесторів - представників великих компаній, що мають намір створювати сучасні підприємства поряд з портами Великої Одеси - голова ОДА запевняв присутніх, що вже є перші результати реформування владних структур та економіки країни.

"За останні місяці Одеса стала локомотивом економіки України", - наголосив Саакашвілі, пояснюючи це тим, що раніше основу економіки становили сировинні галузі та металургія, які забезпечували умови для прискореного розвитку на сході країни.

Але тепер там військові дії, тож чимало інвесторів звернули увагу на перспективну Одещину, до того ж економічні пріоритети змінилися: підприємства сировинних галузей витісняються компаніями, зорієнтованими на розвиток високотехнологічних виробництв, наявність у регіоні кваліфікованих, освічених кадрів.

"Наступного тижня ми готуємось до важливих зустрічей з кількома іноземними делегаціями", додав Саакашвілі.

На форумі виступили заступник голови облради Олег Радковський, віце-президент турецької компанії "Моліно" Селім Бейлі, гендиректор компанії "Флейман-Груп" Фуат Мамедов, керівники Іллічівського та Південного портів, представники логістичних та консалтингових компаній.

Фото: "Одесская жизнь"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-