Україна здобула унікальний досвід захисту ядерних матеріалів - Порошенко

Україна здобула унікальний досвід захисту ядерних матеріалів - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна здобула унікальний досвід забезпечення ефективного фізичного захисту ядерних матеріалів та об'єктів в Україні проти можливих диверсій.

Про це він сказав на Саміті з ядерної безпеки у Вашингтоні, повідомляє прес-служба Глави держави. 

За словами Президента, протидіючи російській агресії на Донбасі, Україна здобула унікальний досвід забезпечення ефективного фізичного захисту ядерних матеріалів та об'єктів в Україні проти можливих диверсій.

Порошенко позитивно відзначив результати тристоронньої ініціативи Швеції, Норвегії та України з питань посилення ядерної безпеки та захищеності атомних електростанцій. Він також нагадав про успішний запуск в Україні першої ядерної установки світового значення "Джерело нейтронів". "Петро Порошенко назвав ці проекти прикладом ефективного міжнародного співробітництва в сфері ядерної безпеки та нерозповсюдження зброї масового знищення", - йдеться у повідомленні.

Окремо Глава держави наголосив на важливості злагоджених зусиль в боротьбі проти ядерного тероризму, відзначивши підтримку Україною відповідних міжнародних ініціатив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-