В Україні подорожчав алкоголь

В Україні подорожчав алкоголь

Укрінформ
З 1 квітня 2016 року підвищуються відпускні ціни на алкоголь.

Це анонсує прес-служба ДП «Укрспирт».

«Із квітня 2016 року ДП «Укрспирт» планує впровадити нову ціну на спирт етиловий. Захід став обов’язковим у зв’язку з подорожчанням зерна, що становить 60% питомої ваги собівартості спирту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що витрати на придбання зерна збільшились майже на 30%, на 16% виросли витрати на електроенергію - всі ці та інші показники враховувались при розрахунку нової ціни.

«Розраховуючи вартість, ми враховували як інтереси ДП, так і інтереси клієнтів... Загалом я вважаю, що має бути єдина формула, за якою буде розраховуватись вартість спирту. Її розробка - завдання спільне для ДП «Укрспирт» та операторів алкогольного ринку країни», - коментує заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун. 

Із квітня ціна за декалітр спирту сорту «Люкс» становитиме 285 грн з урахуванням ПДВ (+ 18,75% до дійсної ціни).

Нагадаємо, у грудні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, зокрема, за підвищення ставки акцизного збору на спирт і міцні алкогольні напої на 50%. З 1 березня акцизний збір на міцні спиртні напої підвищиться на 50%, до 105,8 грн/літр 100% спирту. Зросте ще й акцизний збір на пиво, кріплене вино й ігристе вино вдвічі - до 2,48 грн/літр, 7,16 грн/літр і 10,4 грн/літр відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-