Завод Пінчука за рік скоротив виробництво на третину

Завод Пінчука за рік скоротив виробництво на третину

Укрінформ
Обсяг виробництва сталі компанією "Інтерпайп Сталь" за минулий рік становив 594 тис. тонн, або 67% від обсягу 2014 року. Однією з основних причин зниження виробничих показників є дефіцит металобрухту в країні.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Обсяг виробництва сталі "Інтерпайп Сталлю" становив 594 тис. т (67% обсягу 2014 р.). У 2015 році через відсутність металобрухту завод простояв 63 доби", - зазначається в повідомленні.

Обсяг недоотриманих замовлень на готову продукцію - труби і колеса - через дефіцит металобрухту оцінюється компанією більш як у 100 тис. тонн.

Раніше сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №3868 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури".

Законопроектом пропонується тимчасово, строком на три роки, встановити рівень експортного мита на відходи та брухт чорних металів у 35 євро за тонну (на сьогоднішній день мито становить 10 євро за тонну).

Паралельно з тимчасовим, трирічним, підвищенням експортних мит пропонується призупинити на той же період обов'язкову державну реєстрацію контрактів на експорт металобрухту для лібералізації зовнішньоекономічної діяльності.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що тимчасове підвищення вивізного мита на брухт чорних металів є економічно обґрунтованим заходом з точки зору зростання потреб підприємств оборонної галузі, а також необхідності відновлення об'єктів інфраструктури.

Інтерпайп - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і коліс для залізниці. Продукція компанії постачається більш як у 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки і Європи.

Група "Інтерпайп" належить бізнесменові Віктору Пінчуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-