Boeing Co. скоротить декілька тисяч працівників

Boeing Co. скоротить декілька тисяч працівників

Укрінформ
Одна з найбільших світових аерокосмічних та оборонних корпорацій Boeing Co. збирається скоротити майже чотири тисячі робочих місць в підрозділі комерційних літаків до середини цього року.

Про це пише видання Bloomberg.

"Американська компанія Boeing Co. планує скоротити близько чотирьох тисяч робочих місць у своєму підрозділі комерційних літаків до середини року в рамках зусиль зі скорочення витрат в умовах жорсткої конкуренції з боку Airbus Group SE", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, компанія не планує примусових скорочень. Швидше за все, Boeing звільнить 1,6 тис. співробітників в рамках програми добровільного скорочення, оголошеної минулого місяця, повідомив представник концерну Марк Біртель.

За його словами, ще 2,4 тис. позицій або є вакантними, або будуть скорочені за рахунок відправки співробітників на пенсію.

Підрозділ комерційних літаків, на частку якого припадає 68% прибутку Boeing в 2015 році, також змінює структуру управління, щоб створити "більш раціональну і гнучку організацію, яка може відгукуватися на потреби ринку", - розповів Біртель.

Крім скорочення робочих місць, концерн шукає й інші можливості для зниження витрат, зокрема, переглядає контракти з постачальниками, урізає витрати на ділові поїздки, а також вживає заходів для збільшення продуктивності, поліпшення якості і скорочення надлишкових запасів продукції.

Дирекція концерну сподівається, що всі вищезазначені заходи призведуть до скорочення деякої кількості робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-