Нафта Brent майже дотягнула до $39,44 за барель

Нафта Brent майже дотягнула до $39,44 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту в середу, 30 березня, зростають на тлі повідомлень, що запаси нафти в США минулого тижня підвищилися не так сильно, як передбачали аналітики.

Ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,30 до $39,44 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,39 до $38,67.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Запаси нафти в США минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, зросли на 2,6 мільйона барелей за прогнозом підвищення на 3,3 мільйона і досягли рекордного рівня сьомий тиждень підряд. Управління енергетичної інформації опублікує офіційні дані про запаси в середу.

У вівторок ціни знизилися приблизно на 3 відсотки після повідомлення Кувейту і Саудівської Аравії про те, що вони відновлять здобич на родовищі Хафджи в об'ємі близько 300.000 барелей на добу, незважаючи на попередню домовленість про припинення зростання здобичі.

Зростанню цін також допомагає послаблення долара, індекс якого до кошику шести основних валют у вівторок знизився до мінімуму восьми днів.

Виступ голови ФРС Джанет Йеллен у вівторок змусив ринок сумніватися в перспективах американської економіки, сказав директор з інвестицій Ayers Alliance в Сіднеї Джонатан Беррет.

"М'який тон виступу має бути сприятливим для нафтового ринку, але ось вже третій раз цього не відбувається. Здається, м'який тон означає, що в економіці є проблеми і вона не рухається в потрібному напрямі", - сказав він.

Іран, що входить до складу ОПЕК, повинен відвідати зустріч виробників нафти в Дохе у квітні, але це не означає, що він візьме участь в переговорах про заморожування здобичі, сказав Рейтер джерело, знайоме з позицією Ірану, у вівторок.

Станом на 9:25 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 40,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 40,09 долара за барель, що на 24 центи вище за рівень закриття торгів ($39,85).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-