Росія шукає гроші для порятунку

Росія шукає гроші для порятунку "Промінвестбанку"

Укрінформ
Лютневої докапіталізації на $800 млн може бути недостатньо для порятунку українського "Промінвестбанку". Проблеми з ліквідністю і капіталом "Промінвестбанку" (ВЕБ) оцінив у $650 млн.

Про це "Вєдомостям" розповіли три людини, близькі до "Внєшекономбанку" (ВЕБ) і члену наглядової ради держкорпорації.

"Промінвестбанку" потрібна додаткова ліквідність для підтримки операційної діяльності. Не вистачає банку і капіталу... Торік Нацбанк України (НБУ) вимагав донарахувати понад $1 млрд резервів, а на початку лютого повідомив "Промінвестбанк" про можливе визнання його неплатоспроможним", - йдеться в повідомленні.

Щоб виконати вимогу, "Промінвестбанку" потрібна докапіталізація на $100 млн до 1 вересня і ще $100 млн у 2017 р., а з урахуванням необхідності донарахування резервів по активах в Донецькій і Луганській областях до 100% і до 50% на іншій території України сума може зрости до $650 млн.

У результаті за підсумками року очікуються збитки "Промінвестбанку" у $765 млн, говорять два співрозмовники "Вєдомостей". Два попередні роки банку теж закінчилися зі збитками. Тільки за місяць - з 25 січня по 28 лютого - клієнти забрали з українського дочірнього банку (ВЕБу) $98 млн, затримка поточних платежів клієнтів на 25 лютого оцінювалася у $120 млн.

Фото: tsn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-