Три італійські компанії хочуть збільшити кількість інвестпроектів в Україні - Бояркін

Три італійські компанії хочуть збільшити кількість інвестпроектів в Україні - Бояркін

Укрінформ
На початку березня представники трьох провідних італійських компаній з розробки і видобутку каменю - Antolini S.p.a, Favorita і Marmi Valpolicella S.a.s. - висловили бажання збільшити кількість інвестиційних проектів на українському ринку.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

Зокрема, на зауваження, що великі міжнародні компанії, такі як Shell, Сhevron залишили український ринок видобутку, Бояркін сказав: "Інвестори є, головне їх не втратити. Так, на початку березня представники трьох провідних італійських компаній з розробки і видобутку каменю Antolini S.p.a, Favorita і Marmi Valpolicella S.a.s. висловили бажання збільшити кількість інвестиційних проектів на українському ринку. Ми раді, що незважаючи на складні інвестиційні умови, в яких живе країна, інтерес до галузі зберігається. Нещодавно стартував пілотний проект наших італійських колег. Потрібно звернути увагу, що у цьому випадку виграє в першу чергу місцева влада, яка розуміє переваги співпраці з потужним довгостроковим інвестором. Ведуться переговори з японськими партнерами. Зокрема, Marubeni Corporation. Є ще напрацювання. Але поки говорити про них передчасно".

Крім того, за його словами, є напрацювання із компаніями з Техасу, яким цікаві проекти по вуглеводням. Також є ряд канадських компаній, зацікавлених у співпраці з Україною по поліметалах.

"У нашої країни багато родовищ - об'єкти для дорозвідки, а це якраз поле діяльності для невеликих геологорозвідувальних компаній. Саме на залучення таких компаній ми робимо акцент", - наголосив Бояркін.

Повний текст інтерв'ю - на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-