Іллічівські докери вийшли на рекордні показники

Іллічівські докери вийшли на рекордні показники

Укрінформ
Запровадження нової технології обробки великотоннажних суден дало змогу докерам Іллічівського морського торговельного порту істотно збільшити обсяги перевалки насипних вантажів.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Іллічівського порту, пославшись на керівника першого терміналу Юрія Расовського.

Якщо на початку березня інтенсивність обробки сягала 18 тисяч тонн на добу, то у третій декаді майже на чверть зросли темпи завантаження рудовозів. При застосуванні технології обробки судна у два етапи: спершу завантаження на борт 120 тисяч тонн вантажу - біля причалу, а довантаження - у митній зоні на зовнішній акваторії порту.

"У березні три рудовози класу capesize (судно водотоннажністю понад 150 тисяч тонн і глибокою осадкою - Ред.) були прийняті під завантаження залізорудним концентратом біля першого причалу першого терміналу порту. На грецькому рудовозі «Anangel Astronomer» портовики показали рекордну на той момент для порту інтенсивність обробки - 18 тисяч тонн на добу. Другий capesize вже обробляли з середньою інтенсивністю в 20 тисяч тонн на добу. А в деякі дні обсяг відвантаженого на «Anangel Mariner» ЗРК сягав позначки 25 тисяч тонн", - зазначили в прес-службі.

При застосуванні нової технології задіяні не тільки всі бригади докерів-механізаторів і допоміжна техніка, а й висококваліфіковані кранівники трьох перевантажувачів, з допомогою яких у трюми рудовозов одночасно стікають тонни залізорудного концентрату. Водночас включені в технологічну схему обробки суден великотоннажного флоту сусідні виробничі колективи, зокрема, другий термінал, СКПР, БВМ і автобази порту.

Це вже дало змогу докерам терміналу наблизитися до загального березневого обсягу вантажообробки в 420 тисяч тонн при показникові за весь попередній місяць близько 400 тисяч.

При відносно невисоких показниках січня-лютого інтенсивність обробки суден-рудовозів у березні забезпечить пристойні квартальні показники докерів терміналу, передає прес-служба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-