Економіст дав гривні

Економіст дав гривні "весняний" прогноз

Укрінформ
Директор економічних програм Фонду ім. Разумкова Василь Юрчишин вважає, що різкої девальвації курсу гривні навесні не буде, але лише за певних умов.

Про це він заявив в коментарі ГолосUA.

"Весняний період, в цілому, дещо сприятливішими для курсової динаміки, ніж зима чи осінь. Сьогодні не помітно факторів, які могли б призвести до різкої девальвації гривні. Курс буде коливатися приблизно в тому ж діапазоні, який ми маємо сьогодні. Коливання курсу будуть ситуативними", - сказав він.

При цьому експерт зазначив, що на валютному ринку сьогодні немає панічних настроїв, що також сприяє курсовій стабільності.

"Зараз відсутні явні ознаки панічних настроїв на валютному ринку. Звичайно, про це можна говорити тільки за відсутності росту військової агресії щодо України. Ми маємо хоч і трохи негативне, але в цілому, спокійне зовнішньоторговельне сальдо. Найближчим часом надвисоких виплат за зовнішніми боргами не очікується, що також благотворно позначається на курсі", - пояснив Юрчишин.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд, поряд з урядом США, не може забезпечити додаткову фінансову допомогу Україні через політичну нестабільність у країні. Про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд на засіданні Комітету Сенату США з міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-