Логвинський спростовує причетність до суду з французькою компанією

Логвинський спростовує причетність до суду з французькою компанією

Укрінформ
Народний депутат Георгій Логвинський заявляє, що не має жодного відношення до судового спору, пов’язаного з французькою компанією «Marie Brizard Wine & Spirits» (MBWS).

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Жодного відношення до судової справи я не маю. Більше того, з мого боку направлена заява до правоохоронних органів ще півроку тому, коли почалась брудна кампанія проти мене, Мустафи Джемілєва та Рефата Чубарова. Якісь піар-компанії знаходили приводи та направляли їх в інтернет. У цій справі відкрито кримінальне провадження, йде слідство», - сказав Логвинський.

За його словами, у справі встановлено замовника - Кримську горілчану компанію, яка співпрацює з «головою Держради» окупованого Криму Володимиром Константіновим. «Проведено відповідні обшуки, вилучено документи. Деякі люди дали явку з повинною», - коментує Логвинський.

За його словами, суть справи в тому, що київська компанія-банкрут "Бельведер Україна", материнська компанія якої Marie Brizard Wine & Spirits (MBWS), сперечається щодо розпроданих через борги активів. «Одними з представників спору є адвокати Меджлісу. Як голова експертної ради працюю з ними. Це вкрай порядні люди, і це комерційний спір. Мені прикро, що хтось прив’язує це до рейдерства. Журналістські розслідування та юрспілка кажуть, що це звичайний спір, винуватцями якого є ті, хто не розрахувався з нашими громадянами. А не ті, хто зараз каже, що не бажає віддавати майно, бо заборгували 15 млн грн», - зауважує депутат.

Він зазначив, що у Франції материнська компанія збанкрутілої Бельведер теж визнана неплатоспроможною. «Сума заборгованості - 790 млн євро. Така сама ситуація в інших країнах світу. Одна корпорація не розрахувалася з різними країнами світу. Але це вже питання не до мене. Це визначають інші органи», - наголосив Логвинський.

Нагадаємо, раніше французька компанія Marie Brizard Wine & Spirits та іноземні дипломати висловили стурбованість через затягування судового процесу в справі про рейдерство майна французької компанії, а саме - заводу з виробництва лікеро-горілчаних виробів в Черкаській області. Вони також вказали, що до справи може бути причетний народний депутат Георгій Логвинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-