Французька компанія MBWS і дипломати стурбовані затягуванням судового процесу в справі про рейдерство майна компанії

Французька компанія MBWS і дипломати стурбовані затягуванням судового процесу в справі про рейдерство майна компанії

Укрінформ
Французька компанія Marie Brizard Wine & Spirits (MBWS) і іноземні дипломати стурбовані затягуванням судового процесу в справі про рейдерство майна французької компанії, а саме - заводу з виробництва лікеро-горілчаних виробів в Черкаській області.

Про це йдеться в прес-релізі компанії Europress Ukraine, яка є офіційним представником MBWS в ЗМІ.

У зв'язку з останньою затримкою в здійсненні правосуддя у Вищому господарському суді України у справі французької лістингові компанії «Марі Брізард Вайн енд Спірітс» (MBWS) (раніше відомої як «Бельведер»), яка в результаті місцевого комерційного спору втратила в Україні завод вартістю 65 млн грн, можна припустити, що в Україні не все гаразд з системою правосуддя. Юристи та дипломатичні спостерігачі здивовані кількістю процесуальних порушень і тактикою затягування судового процесу, які дозволяють суди у справі про банкрутство ТОВ "Бельведер Україна" проти ТОВ "Рафінад Медіа" як ініціюючого кредитора та MBWS як визнаного забезпеченого кредитора.

Старший юрист практики вирішення спорів Arzinger (зовнішнього юрисконсульта компанії Марі Брізард в Україні) Антон Молчанов заявив, що "після очікування початку розгляду справи протягом майже двох годин з часу, призначеного самим судом, нас глибоко засмутив факт перенесення дати судового засідання вдруге, що на наш погляд, явно виходить за рамки звичайної практики касаційного суду. Ми вважаємо, що ці затримки є частиною узгодженої спроби обмежити доступ до судів і право на справедливий суд компанії MBWS, європейської компанії, яка вимагає відшкодування збитку ".

За словами Молчанова, "справедливе і неупереджене правосуддя повинно бути своєчасним - в іншому випадку навіть формально правильне рішення суду може не працювати належним чином і не представляє собою реальний засіб правового захисту. Ми як і раніше вважаємо, що справа компанії Марі Брізард є прекрасною перевіркою господарських судових органів України в захисті прав та інтересів іноземної компанії - і ми як і раніше сподіваємося, що ця перевірка буде успішною".

Юристи та дипломати також стурбовані поширенням неправдивої інформації юристами і ЗМІ, які заперечують проти присутності дипломатів в якості спостерігачів в судових засіданнях, а також заявами про можливу причетність до справи видатного законодавця Георгія Логвинського і його впливом на суд, йдеться в прес-релізі.

Як наголошується в документі, Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон зробила заяву з приводу справи компанії «Марі Брізард Вайн енд Спірітс»: «В економічних питаннях одна з основних задач Посольства Франції в Україні полягає в тому, щоб стежити, щоб права французьких інвесторів дійсно захищалися з дотриманням фундаментальних правил правосуддя. У разі, якщо з'являється комерційна суперечка, яка стосується французького інвестора, і справа направляється до суду, я вважаю за краще переконатися, що правосуддя буде здійснюватися відповідно до правил, неупереджено і прозоро: саме тому я регулярно прошу своїх співробітників бути присутніми на відкритих і публічних судових засіданнях, таких як у випадку з компанією «Марі Брізард Вайн енд Спірітс».

"Разом з цим, - заявила дипломат, - коли мова йде про французького інвестора, а відповідно, і європейського, я вітаю увагу до цієї справи з боку Делегації Європейського Союзу і Бізнес омбудсмена, представники яких також були присутні на даних засіданнях. Спосіб здійснення правосуддя в економічних питаннях турбує на сьогоднішній день всіх партнерів України: ми всі дуже уважно за цим стежимо. У той час, коли Україна намагається залучити інвесторів, необхідно в першу чергу, щоб діловий клімат поліпшувався ».

У свою чергу, директор з правових питань та корпоративний секретар компанії "Марі Брізард Вайн енд Спірітс" Стефані Логері зазначила, що "публічність і чіткі терміни звершення правосуддя є основними нормами демократії і відкритого доступу до справедливого правосуддя. Якщо хтось не підтримує рівень обізнаності громадянського суспільства і дипломатичних представників, тоді можна зробити висновок, що вони не зацікавлені в торжестві істинної справедливості. Аналогічним чином, якщо українська система правосуддя не сприймає такої прозорості, тоді українській державі не варто очікувати довіри від західних партнерів і міжнародних інвесторів".

*** Marie Brizard Wine and Spirits - група компаній, що займаються виробництвом та дистрибуцією вин і спиртних напоїв в Європі і США зі значною місцевою присутністю. Концентрується на розвитку портфеля преміальних алкогольних брендів, в тому числі Sobieski, William Peel і Marie Brizard.

За даними компанії MBWS, вона піддалася атаці рейдерів, які штучно створили заборгованість шляхом надання фіктивних маркетингових послуг, а потім за процедурою банкрутства придбали завод з виробництва лікеро-горілчаних виробів в Черкаській області за суму, еквівалентну EUR13 тис.

Київський апеляційний господарський суд 16 вересня 2015 року виніс рішення на користь Marie Brizard Wine & Spirits, анулювавши підсумки аукціону та подальший незаконний продаж підприємства новим інвесторам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-