Суд у справі

Суд у справі "Електроважмашу" тривав 5 хвилин - Абромавичус

Укрінформ
Засідання суду щодо заводу "Електроважмаш" перенесли на 23 березня, оскільки суддя на лікарняному.

Про це міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Побував у суді щодо Електроважмашу. Впоралися за 5 хвилин - засідання знову перенесли. Суддя захворіла. Продовження епопеї через тиждень, 23 березня", - написав він.

Нагадаємо, раніше Абромавичус повідомив, що суд наклав арешт на рахунки "фірми-прокладки" заводу "Електроважмаш", за допомогою якої екс-директор підприємства Володимир Глушаков проводив закупівлі у наближених до екс-генпрокурора Пшонки.

На думку експертів, неможливість вплинути на зміну керівника "Електроважмашу" стала однією з причин рішення Абромавичуса піти у відставку.

ДП “Завод “Електроважмаш” належить до підпорядкування Мінекономрозвитку і входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Завод виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також: турбогенератори, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму. Обладнання виробництва “Електроважмаш” використовується у понад 40 країнах світу. Турбогенераторами виробництва ДП “Завод "Електроважмаш" укомплектовано 73% потужностей ТЕС України, а на частку гідрогенераторів виробництва ДП “Завод "Електроважмаш" припадає 78% встановленої потужності ГЕС України.

22 лютого оголошено конкурсний відбір на посади керівників чотирьох підприємств, у тому числі "Електроважмашу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-