Ціни на нафту знижуються на тлі відмови Ірану заморожувати видобуток

Ціни на нафту знижуються на тлі відмови Ірану заморожувати видобуток

Укрінформ
Світові ціни на нафту показали відчутне падіння у понеділок на тлі заяви Тегерана про неготовність приєднуватися до ініціативи щодо скорочення видобутку. 

Про це повідомляє Deutsche Welle

"(Рішення Ірану. - Ред.) зменшує шанси на будь-яку масштабну угоду стосовно лімітів на видобування. Кувейт, приміром, назвав участь Ірану запорукою власного приєднання до угоди", - заявив аналітик Commerzbank Карстен Фріч.

Як повідомляється, американська марка WTI з поставкою у квітні подешевшала на більш як півтора долара до 37 доларів США за барель, Brent - на більше долара до 39,3 долара за барель.

Іран прагне вийти на досанкційний рівень видобутку, лише тоді готовий до переговорів щодо заморожування, заявив глава Міненерго Росії Олександр Новак 14 березня після зустрічі з міністром нафти Ірану Біжаном Намдаром Зангане. 

За його словами, зустріч представників нафтодобувних країн, скоріше за все, відбудеться у квітні. 

Раніше Новак заявляв, що зустріч нафтодобувних країн, які як входять, так і не входять в Організацію країн-експортерів нафти (OPEC), може відбутися між 20 березня та 1 квітня.

Ісламська республіка до введення санкцій Заходом видобувала чотири мільйони барелів на день, наразі довела обсяги до майже трьох мільйонів. Нагадаємо, Росія, Венесуела, Катар та Саудівська Аравія у січні погодилися на заморожування обсягів видобутку на тлі значного перевищення пропозиції над попитом та суттєвого здешевшання нафти, яка опустилася до цінового мінімуму за останні 13 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-