Авдіївський коксохім може

Авдіївський коксохім може "запечатати" залізничну станцію - директор

Укрінформ
Публічне акціонерне товариство "Авдіївський коксохімічний завод" не може відправити зібраний на підприємстві кокс для металургійних заводів через відсутність дизпалива на "Укрзалізниці", що може призвести до консервації заводу.

Про це в суботу повідомив у Facebook генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов.

"На сьогоднішній день на колесах стоїть 19 000 тонн коксу, який не прийнятий до перевезення залізницею. На добу ми виробляємо 7000 тонн, вивозять найліпше наразі тільки 5000, сьогодні - 2400. Ще три доби такої роботи - і ми запечатаємо станцію Авдіївка.

Сьогодні вранці дав команду понизити до 6000 тонн на добу, при тому, що коксу на залишках у металургів немає. Далі знижувати нікуди - треба знову йти в консервацію і нести надвтрати на купівлю природного газу", - написав Магомедов.

При цьому він підкреслив, що "причина банальна - на  "Укрзалізниці" немає дизпалива.

Пояснюючи таку ситуацію, керівник  АКХЗ відзначив, що сьогодні "буквально на порожньому місці" виникла проблема - тендерні закупівлі дизпалива державним монополістом.

"Через пошук "надінтересів" кількох постачальників, непрозорість процедур, заручниками ситуації знову можуть стати промислові підприємства та їхні співробітники - а це десятки тисяч людей. ... під загрозою опиняться постачання стратегічної сировини", - пише він.

Магомедов переконаний, що у закупівлях дизпалива необхідно переходити на прямий формульный контракт з виробником.

Він також підкреслив: "Укрзалізниця" вкотре намагається перекласти свої сумнівні витрати на плечі споживачів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-