На рахунках «Енергомережі» з подачі НАБУ заарештували понад 116 млн

На рахунках «Енергомережі» з подачі НАБУ заарештували понад 116 млн

Укрінформ
На банківських рахунках ПрАТ «ХК «Енергомережа» накладено арешт на кошти загальною сумою понад 116 мільйонів гривень.

Відповідне клопотання детективів НАБУ, погоджене з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Солом'янський райсуд м.Києва розглянув і задовольнив 4 березня 2016 року, повідомляє сайт Бюро.

«Арешт банківських рахунків накладено в рамках розслідування кримінального провадження за фактом привласнення службовими особами майна ВАТ «Запоріжжяобленерго», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що наприкінці січня - початку лютого НАБУ було подано 5 позовних заяв до Господарського суду міста Києва про визнання недійсними договорів уступки права вимоги боргів великих споживачів електроенергії на загальну суму понад 346 млн грн від ВАТ «Запоріжжяобленерго», в якому державі належить понад 60% акцій, на користь приватної структури ПрАТ «ХК «Енергомережа».

За інформацією НАБУ, 9 березня суд задовольнив першу із п’яти позовних заяв, визнавши недійсним договір, згідно з яким «Запоріжжяобленерго» відступило «Енергомережі» право вимоги боргу в розмірі понад 39,3 млн гривень від ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Судове провадження за іншими чотирма позовами триває.

Нагадаємо, що згідно із законом «Про Національне антикорупційне бюро України» до підслідності НАБУ у тому числі віднесено злочини, загальна шкода від яких дорівнює або перевищує суму, яка в п’ятсот і більше разів перевищує мінімальну заробітну плату, встановлену на відповідний рік (якщо злочин вчинено службовою особою державного органу, правоохоронного органу, військового формування, органу місцевого самоврядування, суб’єкта господарювання, у статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50 відсотків). Процесуальне керівництво у всіх справах здійснюють прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-