Лондонський суд відмовив Україні у видачі екс-голови

Лондонський суд відмовив Україні у видачі екс-голови "БТА Банку"

Укрінформ
Англійський суд вважає, що Україна не може забезпечити справедливе судочинство, кажуть юристи.

Вестмінстерський суд Лондона відмовив ГПУ в екстрадиції екс-глави казахстанського "БТА Банку" Романа Солодченко, обвинуваченого в незаконному привласненні майна та зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на інфоормацію юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка представляє "БТА Банк" (Республіки Казахстан).

Згідно з повідомленням, в Україні Солодченку загрожувало до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна на користь бюджету України.

"Англійський суд не знайшов порушень у процедурі розслідування в Україні, а також встановив, що українські в'язниці відповідають вимогам Конвенції з прав людини", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають юристи компанії, англійський суд прийшов до висновку, що Україна не може забезпечити справедливе судочинство.

"В результаті український бюджет не отримає ні копійки від можливої конфіскації майна Солодченка, оскільки винесення вироку і його виконання не відбудеться в Україні", прокоментував ситуацію старший партнер юридичної фірми "Ілляшев і Партнери" Роман Марченко.

Нагадаємо, Солодченко був заарештований в Лондоні 8 січня 2015 року.

Солодченко, а також екс-власник "БТА Банку" Мухтар Аблязов і інші члени організованого злочинного угруповання звинувачуються в завданих банку збитків на загальну суму понад 6 млрд доларів.

Діяльність Аблязова і його спільників також є предметом кримінального розслідування правоохоронних органів Казахстану, Росії, Угорщини, Латвії та ряду інших країн.

Раніше англійські суди вже задовольнили позови "БТА" проти Аблязова і його подільників на суму понад 4 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-