Нафта дорожчає на фоні зниження видобування в США

Нафта дорожчає на фоні зниження видобування в США

Укрінформ
У п’ятницю, 4 березня, ціни на нафту піднімаються після повідомлення про зниження видобування в США до мінімального обсягу з листопада 2014 року. Ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,21 до $37,28 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,24 до $34, 81.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 37,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 36,99 долара за барель, що на 8 центів нижче від рівня закриття торгів ($37, 07).

Видобуток нафти в США минулого тижня знизився шостий тиждень поспіль до 9,08 мільйонів барелів на добу, за даними Управління енергетичної інформації.

"Багато трейдерів очікують даних про зайнятість в США: це найважливіший показник, що стосується споживачів нафти. Інвестори ще більше впевнені, що ціни на нафту досягли мінімуму", - сказав аналітик OptionsXpress у Сіднеї Бен Ле Брюн.

"Враховуючи хороші економічні показники США останнім часом, звіт про зайнятість навряд чи буде нижчий за прогноз. Ми очікуємо, що він дасть ринкам більше впевненості в американській економіці", - йдеться у звіті Phillip Futures.

Видобуток нафти в країнах, що не входять до ОПЕК, цього року скоротиться на 850.000 барелів на добу, при цьому видобуток у США знизиться на 760.000 барелів на добу, передбачив старший економіст банку HSBC в Австралії Пол Блоксхем. Середньорічна ціна Brent, на думку банку, складе $45 за барель цього року і $60 у 2017 році, а потім підніметься до $75 за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-