Польща визначилася з кандидатурою на посаду президента ЄБРР

Польща визначилася з кандидатурою на посаду президента ЄБРР

Укрінформ
Нинішній голова Національного банку Польщі, екс-прем’єр країни Марек Белька буде кандидатом від Польщі на посаду президента Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це в четвер заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Маємо час до 11 березня на подачу офіційної кандидатури пана професора Бельки. Звичайно, під час таких виборів тривають закулісні дипломатичні розмови", - заявила Шидло.

За її словами, каденція Бельки на посаді голови польського Нацбанку завершується в червні, а в липні президентом ЄБРР перестане бути Сума Чакрабарті.

Белька упродовж 2004-2005 років був прем’єром Польщі, а з 2010 року він очолює Нацбанк Польщі. В 2014 році він став фігурантом гучного касетного скандалу з прослуховуванням відомих політиків у двох варшавських ресторанах. Утім, на відміну від багатьох інших польських чиновників високого рангу, він уникнув відставки.

ЄБРР - міжнародна фінансова інституція, заснована в 1991 році, яка надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-