Херсонський порт можуть здати в концесію частинами

Херсонський порт можуть здати в концесію частинами

Укрінформ
Державне підприємство "Херсонський морський торговельний порт" (ХМТП) буде запропоновано у концесію або цілісним комплексом, або ж частинами.

Про це поінформував у четвер на прес-конференції в Херсонському морському торговельному порту в.о. директора порту Андрій Соколов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з тим, що порт достатньо компактний, ймовірно буде здаватися в концесію або увесь порт, або ж, якщо це буде логічним, виходячи із проекту (розвитку Херсонського морпорту - ред.), який буде розроблено, може передбачатися, наприклад, поділ на два термінали. Але це буде видно після того, як консультанти, які працюватимуть над проектом розвитку, завершать свою роботу. Але, швидше за все, ми говоримо про концесію всього порту", - розповів Соколов.

За його словами, розробка проекту розвитку Херсонського морського торговельного порту займе десь 4 - 5 місяців від початку його фінансування. Обсяг необхідних для цього коштів становить 200 - 250 тис. доларів США. "Мені б хотілося зробити це (профінансувати розробку проекту - ред.) за рахунок донорів. Цими донорами можуть виступати Європейський банк реконструкції і розвитку, або голландське посольство було зацікавлене, або американське по програмі USAID", - сказав керівник порту.

Він також зазначив, що "передбачається зробити проект, який буде прив'язаний до самого місця порту, там, де він розташований, і до тих вантажопотоків, які до нього тяжіють".

Соколов наголосив, що мова йде про здачу Херсонського морпорту в концесію, а не про його приватизацію всього або ж частинами. Але для цього треба, у першу чергу, змінити законодавство щодо концесії. "Ми працюємо над цим", - повідомив він.

Фото: Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-