Банки повернуть вкрадені з карток гроші - аналітик

Банки повернуть вкрадені з карток гроші - аналітик

Укрінформ
Найближчим часом, не тільки Visa, але й MasterCard та вітчизняна платіжна система "Простір" почнуть компенсувати клієнтам вкрадені з карток гроші.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів директор департаменту аналітики компанії "Простобанк консалтинг" Володимир Паюк.

"Запровадження компанією Visa програми повернення вкрадених грошей є суттєвою конкурентною перевагою. MasterCard та "Простір" мають відреагувати на це й зробити такі ж програми", - вважає експерт.

Компанія Visa з 1 серпня вирішила розповсюдити досвід США на Україну й повертати вкрадені кошти, якщо власник не допомагав шахраям. За словами Паюка, банки мають півроку, щоб підготуватися до нововведення.

"Потрібно підвищити захист банкоматів та інтернет-платежів. Вимагати встановлення особи платника як мінімум двома способами, підтверджувати платежі по телефону", - додав він.

За інформацією видання, банки не повертатимуть грошей, якщо клієнт сам повідомив шахраєві секретні коди. Факт того, що гроші вкрадені без участі клієнта, довести можливо. У банкоматах лишаються накладки, висвердлені дірки тощо. Інтернет-платежі відслідковують спеціальні програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-