Канада робить ставку на ядерну енергетику

Канада робить ставку на ядерну енергетику

Укрінформ
Уряд Канади обіцяє підтримувати атомну промисловість, як джерело енергії з низьким рівнем викиду вуглекислого газу.

Про це під час свого виступу на конференції сказала парламентський секретар міністра природних ресурсів Канади Кім Руд.

«Атомна промисловість є стратегічним активом Канада, ключовим рушієм інновацій, роботодавцем для великої кількості кваліфікованих людей та джерелом низьковуглецевої електроенергії. Наш уряд переконаний, що мирний атом має відіграти важливу роль у майбутньому переході Канади до екологічно чистої енергії», - повідомила Руд.

Вона наголосила на важливості інвестування у дослідження екологічно чистої енергії та пообіцяла створення сучасного наукового центру, спроможного на проведення унікальних експериментів.

Зазначимо, що нині атомна енергетика забезпечує 16% всієї електроенергії Канади. У країні 19 ядерних реакторів сумарною потужністю 13,5 ГВт, за кількістю енергії, яку вони виробляють, Канада займає 7 місце в світі. Канада має великі поклади уранових руд, і багато років є лідером з видобутку урану, зі світовою часткою близько 22%.

Після катастрофи на японській АЕС у префектурі Фукусіма, деякі країни, зокрема Німеччина, почали відмовлятися від атомної енергії на користь менш небезпечних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-