Захід пропонує 11 правок до реформи ринку електроенергії - Яценюк

Захід пропонує 11 правок до реформи ринку електроенергії - Яценюк

Укрінформ
Ключовими елементами реформування ринку електроенергії в Україні повинні стати підвищення економічної ефективності, конкуренція на ринку, демонополізація ринку, запровадження правил і процедур, які відповідають Третьому енергетичному пакету.

Про це сказав Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час наради з питань запровадження нової моделі ринку електричної енергії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступний етап реформування – це запровадження нового ринку електричної енергії. Ключовими елементами такого реформування є підвищення економічної ефективності, конкуренція на ринку, демонополізація ринку, запровадження правил і процедур, які відповідають Третьому енергетичному пакету», - сказав Яценюк.

За його словами, Україна отримала лист із 11 зауваженнями до початкового проекту закону про ринок електричної енергії.

«Коли ми підготували перший проект закону, то такий проект ми відправили нашим західним партнерам на аналіз, і я уважно вивчив листа за підписом п’яти наших партнерів – Світового банку, Енергетичного співтовариства, делегації Європейського Союзу, Європейського банку розвитку та реконструкції, USAID, яким запропоновано 11 правок до відповідного законопроекту», - зазначив глава уряду. 

Він нагадав, що Україна також перебуває у процесі реформування ринку газу – і це вже дало перші позитивні результати.

«Ми почали процес реформування газового сектору 2 роки тому, і перший результат реформування газового сектору лежить в тій площині, що Україна вперше за історію проживає без поставок російського Газпрому 90 днів», - додав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-