Уряд підтримав реструктуризацію боргу Укравтодору

Уряд підтримав реструктуризацію боргу Укравтодору

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив умови реструктуризації кредиту "Сітібанк", залученого Укравтодором у 2006 році під державні гарантії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"24 лютого за пропозицією Міністерства фінансів Кабінет Міністрів прийняв постанову, яка визначає умови реструктуризації гарантованого державою кредитного договору, укладеного банком «Сітібанк» з Державним агентством автомобільних доріг України", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні наголошують, що вони разом з Укравтодором досягли порозуміння з «Сітібанком» щодо реструктуризації непогашеного залишку кредиту в сумі 41,5 млн дол. США. Прийнята постанова "Про здійснення правочинів з гарантованим державою боргом" є продовженням роботи щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу Укравтодору. Зокрема, 12 лютого вже було проведено успішну реструктуризацію боргу Укравтодору та ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» перед АТ «Сбербанк Росії» на загальну суму понад 360 млн дол. США.

Згідно з ухваленою Кабміном постановою, Мінфіну дозволено здійснити правочини шляхом заміни існуючого позичальника за кредитом з одночасним обміном кредиту на додатково випущені та розміщені облігації зовнішніх державних позик України 2015 року з дохідністю 7,75% і датою погашення 1 вересня 2019 р. у сумі 31,6 млн дол. США та додатково випущені і розміщені державні деривативи на сукупну умовну суму 10,4 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-