У роздрібній торгівлі почалось зростання - Dragon Capital

У роздрібній торгівлі почалось зростання - Dragon Capital

Укрінформ
Зростанню товарообороту підприємств роздрібної торгівлі в позитивну зону сприяв різкий стрибок бюджетних витрат у грудні 2015 року.

Про це заявила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нижча база порівняння в січні очікувано сприяла поліпшенню динаміки роздрібного товарообороту в річному виразі. Проте, повернення показника зростання товарообороту підприємств роздрібної торгівлі до позитивної зони виявився несподіваним. Такому істотному поліпшенню динаміки сектору міг сприяти різкий стрибок бюджетних витрат у грудні 2015 року. Зростання витрат сектору держсектору прискорилося в грудні до оціночних 66%, рік до року, з 40% у листопаді", - відзначила Бєлан.

Також у Dragon Capital наголошують, що хоча сектор роздрібної торгівлі займає відносно невелику частку у ВВП (за оцінками Dragon Capital, 3-5%), його динаміка тісно пов'язана із споживанням домогосподарств, що становить дві третини ВВП України.

"Таким чином, січневі показники роздрібної торгівлі свідчать про позитивні тенденції в економіці, за умови, що чинник збільшення бюджетних витрат мав обмежений вплив", - сказала Бєлан.

Нагадаємо, товарооборот підприємств роздрібної торгівлі в січні цього року збільшився на 0,1% до січня 2015 року (після падіння на 13% у грудні), показавши позитивну зміну вперше за 21 місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-