Укренерго й Укрпошті шукають директорів

Укренерго й Укрпошті шукають директорів

Укрінформ
Мінекономрозвитку оголосило конкурси на посади керівників 4 великих держкомпаній.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розпочинає конкурсний відбір на посади керівників ПАТ “Центренерго”, УДППЗ “Укрпошта”, ДП “Завод “Електроважмаш” та ДП "Укренерго", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, Мінекономрозвитку шукає висококласних управлінців, які мають бездоганну репутацію та успішний досвід роботи у приватному секторі. Переможці конкурсу претендуватимуть на конкурентну заробітну плату на рівні компаній приватного сектору України.

Конкурсний відбір проходитиме відповідно до нового порядку проведення конкурсного відбору керівників особливо важливих для економіки України підприємств (постанова КМУ від 03.09.2008 № 777).

Згідно з новою редакцією постанови №777 відповідальність за проведення конкурсів на посади керівників усіх особливо важливих держпідприємств передано від лінійних міністерств до Мінекономрозвитку. Відбір проходитиме у 2 етапи. На першому етапі оцінювати претендентів буде комісія при Комітеті з призначень, яка відбере від 2 до 5 фіналістів. На другому етапі Комітет з призначень вибере з-поміж фіналістів найбільш кваліфікованого претендента і рекомендуватиме КМУ його призначення.

Нагадаємо, ПАТ “Центренерго” підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості та входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Компанія є другим за потужністю в Україні виробником теплової енергії (7660 МВт), у розпорядженні якого знаходяться три електростанції у промислових районах Київської, Харківської та Донецької областей. У 2014 р. її доля у виробництві електроенергії в Україні складала 7% (18% від загального об'єму виробництва теплової енергії). За 9 місяців 2015 р. чистий збиток ПАТ  “Центренерго” склав 82 млн грн у порівнянні з чистим прибутком 219 млн грн за аналогічний період минулого року.

УДППЗ “Укрпошта” підпорядковується Міністерству інфраструктури і входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. ДП “Укрпошта” є національним оператором поштового зв'язку України, що перебуває у повній державній власності. Підприємство має 29 філій (у тому числі 25 обласних дирекцій) і більш ніж 11 800 поштових відділень по всій країні, що на сьогодні є найбільшою мережею в Україні. “Укрпошта” має понад 77 тис. співробітників і щороку здійснює обробку та доставку споживачам понад 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн  переказів, і доставляє понад 83 млн пенсій. За 9 місяців 2015 р. чистий прибуток зріс у 2,5 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 30 млн грн.

ДП “Завод “Електроважмаш” належить до підпорядкування Мінекономрозвитку і входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Завод виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також: турбогенератори, гідрогенератори та електрообладнання постійного струму. Обладнання виробництва “Електроважмаш” використовується у понад 40 країнах світу. Турбогенераторами виробництва ДП “Завод "Електроважмаш" укомплектовано 73% потужностей ТЕС України, а на частку гідрогенераторів виробництва ДП “Завод "Електроважмаш" припадає 78% встановленої потужності ГЕС України. Підприємство постачає продукцію на ринки: Європи, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу. Партнерами підприємства є такі компанії, як “Siemens”, “ArcelorMittal” та інші. За 9 місяців 2015 року чистий збиток склав 53 млн грн. За 9 місяців 2014 року чистий прибуток становив 84 млн грн.

ДП “Укренерго” підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України та входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Підприємство здійснює централізоване управління об'єднаною енергетичною системою України та транскордонними ЛЕП і надає диспетчерські послуги учасникам енергетичної системи. “Укренерго” здійснює оперативний контроль за обсягом виробництва електроенергії та веде моніторинг генераторних установок виробників, запасів палива й економічної ефективності виробництва з метою вирівнювання обсягів споживання та виробництва. Через свій статус природної монополії тарифи для підприємства встановлює регулятор галузі. “Укренерго” об'єднує сім регіональних енергетичних мереж і обслуговує 23 тис. км ліній електропередач із напругою 220-750 кВ. Підприємство регулярно проводить аукціони та продає права на експорт електроенергії з України до сусідніх країн. За 9 місяців 2015 року чистий прибуток ДП “Укренерго” склав 408 млн грн у порівнянні з чистим збитком 478 млн грн за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-