Демчишин сьогодні передасть акції

Демчишин сьогодні передасть акції "Центренерго" у фонд держмайна

Оновлено
Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України сьогодні передасть ПАТ «Центренерго» на приватизацію у фонд державного майна. 

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав голова Уряду Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністр (Володимир Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості України, - ред.) пообіцяв, що сьогодні передає компанію Центренерго на приватизацію у Фонд державного майна», - сказав Яценюк.

Демчишин, у свою чергу, відзначив, що приватизація є пріоритетом Урядової діяльності.

«Повною мірою підтримую це рішення і беру на себе публічне зобов'язання максимально швидко, по проходженню технічної процедури нашого міністерства спільно з Фондом державного майна, передати акції, для того, щоб фонд швидко підготував Центренерго до приватизації. Зі своєї сторони ми провели аудит і я переконаний, що керівництво, яке є на сьогодні, буде переможцем цього конкурсу», - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, раніше міністр економіки Айварас Абромавичус оцінив активи енергогенеруючої компанії "Центренерго" в 200 млн доларів і запропонував продати її негайно. За словами міністра, вартість компанії за останні п'ять років упала вп'ятеро.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості належить 78,3% акцій компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-