Мінагрополітики тимчасово заборонило «Масандру»

Мінагрополітики тимчасово заборонило «Масандру»

Укрінформ
До проведення конкурсу на право використовувати торгову марку «Масандра» у період тимчасової окупації Криму жодне підприємство не має права виробляти вина під цим брендом.

Про це повідомив у Фейсбуці радник міністра аграрної політики та продовольства Олександр Лієв.

«До проведення конкурсу на отримання права використання торгової марки «Масандра» на період тимчасової анексії Криму, жодне підприємство не має права виробляти вина під цим брендом.  Зокрема, на вимогу Мінагрополітики ТОВ «Кам'янка Глобал Вайн» припинило виробництво вина під ТМ «Масандра», розпочате в липні 2015 року», - зазначив Лієв.

Також радник міністра повідомив, що Мінагрополітики робить усе можливе, аби українським підприємствам були надані офіційні права на виробництво вин під торговою маркою «Масандра». У відомстві наразі готують умов конкурсу для тих українських виробників, які хочуть випускати вина під цією торговою маркою.

«Україна не використовує бренд «Масандра» два роки. Тому наше першочергове завдання - надати українським підприємствам юридичну можливість тимчасово випускати масандрівські вина під відповідними торговими марками. На сьогоднішній день готуються конкурсні умови для українських виробників, які бажають використовувати ТМ «Масандра» і випускати під нею вина, після чого й буде оголошено про конкурс», - повідомив Лієв.

Крім того, він нагадав, що в разі невикористання торгової марки протягом трьох років юридичне право на її користування нею може бути втрачене. Тому передача прав іншим підприємствам на використання ТМ «Масандра» здійснюватиметься з єдиною метою - зберегти для України права на відомий виноробний бренд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-