Яценюк допустив

Яценюк допустив "коригування" прогнозу щодо ВВП

Укрінформ
Уряду вдалося скоротити дефіцит публічних фінансів у п'ять разів, а зростання валового внутрішнього продукту в четвертому кварталі становило 1,5%.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у  парламенті під час звіту уряду про роботу за рік, повідомляє прес-служба КМУ.

"Уперше за два останні роки третій і четвертий квартал минулого року продемонстрували позитивну динаміку росту внутрішнього валового продукту. В третьому кварталі зростання було 0,5%, ріст економіки в четвертому кварталі становив 1,5%", - зазначив Прем'єр.

Він також підкреслив, що 2015 року уряду вдалося скоротити дефіцит публічних фінансів у п'ять разів: "Якщо в 2014 році загальний обсяг дефіциту публічних фінансів становив більше 10% за методологією Міжнародного валютного фонду, то 2015 року нам вдалося скоротити дефіцит публічних фінансів в п'ять разів. Сьогодні ця цифра становить 2,1%".

Прем'єр також заявив про покращення бізнес-середовища в країні, зокрема за показником іноземних інвестицій.

"У минулому році був приток іноземних інвестицій, як правило, виключно в банківський сектор. Але поки що ми не можемо зазначити, що іноземний інвестор прийшов в Україну, щоби розвивати економіку - надто багато викликів. Проте дерегуляція української економіки, яку ми спільно провели, дала можливість піднятися Україні в світовому рейтингу Doing Business на 29 пунктів", - наголосив Яценюк.

Він нагадав, що перші ознаки стабілізації економіки з'являються у надзвичайно складних умовах.

"Ми знаходилися і знаходимося в надзвичайно складних економічних умовах. Країна втратила п'яту частину економічного потенціалу внаслідок анексії Криму, захоплення Донецька і Луганська. Війна витягує з України мільярдні кошти, війна відлякує інвесторів. Тому ми в поточній ситуації зобов'язані були приймати дуже активні дії для того, щоб стабілізувати українську економіку", - зазначив він.

Глава уряду зауважив, що економічне зростання в поточному році прогнозувалося на рівні 2%, проте низка нових викликів, які з'явилися в світі, можуть відкоригувати прогнози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-