Україна і РФ домовились про взаємне повернення фур

Україна і РФ домовились про взаємне повернення фур

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України домовилось про повернення до України українських вантажівок, які в результаті призупинення Російською Федерацією транзиту залишились на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ.

Таке рішення було сьогодні узгоджене з Міністерством транспорту Російської Федерації, повідомили в Мінінфраструктури

«Міністерство інфраструктури України домовилось про безперешкодне повернення в Україну тих українських вантажівок, які в результаті призупинення транзиту залишились на території РФ або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд по українській території російським вантажним автомобілям, які чекають на повернення додому з країн ЄС», - йдеться у публікації.

Зазначається, що таке рішення дозволить повернути додому більше 600 українських водіїв, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля.

«Прийняте рішення дозволить українським водіям повернутися до своїх сімей, а їх роботодавцям - повернути свої автомобілі та мінімізувати неефективний простій на території третіх держав», - кажуть в міністерстві.

Повідомляється, що режим «їду додому» запроваджується з 16.02.2016 до 25.02.2016 включно. Тобто, більше 600 українських автомобілів, що вже заблоковані на території РФ або прямують до України з країн Азії, зможуть в цей період безперешкодно дістатись України.

Аналогічно близько 600 російських автомобілів зможуть повернутись до Росії з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь.

«Ми закликаємо громадських активістів у найближчі 10 днів не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому. Це запорука того, що наші українські водії зможуть без перешкод дістатись України», - підкреслила у цьому зв'язку заступник міністра інфраструктури України Оксана Рейтер.

Нагадаємо, за останній тиждень у результаті ситуації, що склалася, більше 350 вантажівок українського походження були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів знаходяться в країнах Азії очікуючи на повернення до України транзитом через Росію (це єдиний спосіб для них повернутись назад). Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на нашому західному кордоні з ЄС, очікуючи на повернення до Росії транзитом територією України.

Російська сторона 14 лютого в односторонньому порядку зупинила пересування своєю територією всіх авто походженням з України.

У відповідь за результатами урядової наради 15 лютого було призупинено дію українських транзитних дозволів до врегулювання ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-