Рада ухвалила закон щодо приватизації

Рада ухвалила закон щодо приватизації

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон щодо приватизації в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 252 народних депутати.

Законом, зокрема, встановлюється, що підготовка до приватизації та продаж об'єктів групи "Г" може здійснюватися із залученням на конкурсних засадах радників у встановленому Кабінетом міністрів України порядку. Конкурсний відбір радників здійснюється з дотриманням принципів конкурентності, рівноправності, загальнодоступності, гласності та прозорості, незалежності членів конкурсної комісії.

Залучення та визначення радників для підготовки до приватизації та продажу об'єктів здійснюється за рішенням уряду.

Для посилення захисту національних інтересів у процесі реформування відносин власності пропонується не допускати до процесів приватизації у якості покупців до кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичні особи чи пов’язані з ними особи, зареєстровані в державах, які визнані Верховною Радою державою-агресором або стосовно яких застосовано санкції відповідно до законодавства.

Крім того, ідеться про те, щоб не допускати до приватизації юридичних осіб, власником будь-якої кількості акцій (часток, паїв) яких є резидент держави, яка визнана Верховною Радою державою-агресором, та держави, які визнані парламентом державою-агресором. А також поширити це обмеження на фізичних осіб чи пов’язаних з ними осіб, які мають громадянство держави, яка визнана ВР державою-агресором, або стосовно яких застосовано санкції відповідно до законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-