Яресько спростувала

Яресько спростувала "проїдання" кредитів

Укрінформ
Міністр фінансів Наталія Яресько пояснила, що частина кредитів, які надаються міжнародними організаціями, спрямовуються на збільшення резервів НБУ, тим самим сприяючи стабільності гривні, а інша частина позик йде на відновлення економіки.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Частина кредитів - таких, які дають нам МВФ чи ЄС, - це кредити, що дозволяють збільшити резерви Національного банку (й тим самим посилити стабільність нашої гривні) або сплатити за набагато дорожчі кредити попередніх років. А ще частина кредитів - це інвестиційні позики, що спрямовуються не на "проїдання", а на відновлення економіки України, покращення її інфраструктури, тобто покращення якості життя наших громадян "тут і зараз", - зазначила Яресько.

За словами міністра, такі інвестиційні кредити є, по-перше, надзвичайно дешевими для країни та часто мають значний пільговий період, в який від України не вимагають повернення коштів. А по-друге, у період кризи їм фактично немає альтернатив. Вони вже зараз допомагають Україні втілювати модернізаційні проекти, на які не вистачає ані коштів бюджету, ані приватних інвестиційних ресурсів.

"Гарний приклад таких кредитів - 17 млн євро позики на модернізацію міської мережі водопостачання у місті Чернівці. Уряд ФРН надав ці кошти на 30-річний термін, вартість позики - лише 2% річних, й плюс до того, перші 10 років є пільговими - тобто платежів протягом цього періоду взагалі не буде. Цей проект дозволить Чернівцям вирішити проблеми, які через зношеність мережі водопостачання тривають роками", - підкреслила Яресько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-