Правління Ощадбанку підтримує урядову стратегію реформування державного банківського сектору - заява

Правління Ощадбанку підтримує урядову стратегію реформування державного банківського сектору - заява

Укрінформ
Правління Ощадбанку підтримує затверджену урядом стратегію реформування державного банківського сектору та висловлює готовність до змін системи корпоративного управління згідно з новими засадами.

Про це йдеться в заяві Правління Ощадбанку, переданій  прес-службою фінансової установи. 

Як зазначається в документі, Правління Ощадбанку «одностайно вітає ухвалення Кабінетом Міністрів України стратегічних засад функціонування державного банківського сектора, та послідовну позицію щодо реформування системи корпоративного управління.  Запровадження урядом як власником державних банків кращих міжнародних практик та принципів корпоративного управління є беззаперечним доказом наміру забезпечити прозорість, економічну ефективність та політичну незалежність держбанків.  Ми віримо, що це матиме позитивні наслідки для інвестиційного клімату в Україні, сприятиме прискоренню зростання української економіки, встановленню довіри до державних фінансових інститутів та стабільності банківського сектора».

Як наголошує Правління Ощадбанку, протягом останнього року команда Ощадбанку активно реалізує стратегію розвитку, розроблену правлінням спільно з однією з провідних аудиторських компаній - PWC, мета якої  - масштабна модернізація. Крок за кроком реформуються операційна та бізнес-модель банку, вдосконалюється ризик-менеджмент, стратегічне управління, розвивається ІТ-платформа, оновлюється мережа відділень.

Водночас, наголошують у фінансовій установі, «фундаментом побудови нового Ощадбанку має стати саме реформа корпоративного управління та формування вищих керівних органів відповідно до нових принципів».

У звʼязку з цим, Правління Ощадбанку заявляє про готовність – «після формування нового складу наглядової ради у відповідності з принципами, визначеними стратегією розвитку держбанків та змінами до законодавства, - відзвітувати перед власником та незалежною наглядовою радою про результати своєї діяльності та, в разі ухвалення відповідного рішення, - взяти участь у відкритому та прозорому конкурсі», йдеться в заяві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-