Демчишин сказав, коли Україна почне активний експорт електрики

Демчишин сказав, коли Україна почне активний експорт електрики

Укрінформ
Україна протягом 2015 року скоротила виробіток електроенергії тепловою генерацією на 35%, відтак, попит на вугілля знизився з 38 млн тонн на рік до 27 млн тонн на рік.

Про це під час комітетських слухань щодо стабілізації ситуації у вугільній галузі та перспектив її розвитку до 2020 року сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Об'єм споживання електроенергії зменшився на 13%. І враховуючи, що атомна енергетика збереглася, виробіток теплової генерації знизився на 35%. Попит на вугілля протягом 2015 року зменшився з 38 млн тонн до 27 млн тонн. І на цей рік ми не очікуємо збільшення», - розповів міністр.

Тому, за словами міністра, одним з ключових завдань із підтримки вугільної промисловості внутрішнім ресурсом було збільшення виробітку на експорт.

«Ми започаткували проект збільшення експорту. Проведені переговори з Молдовою, Литвою, Білоруссю, європейськими партнерами. Ми не могли передбачити, якою буде зима, тому рішення було почати активний експорт електричної енергії з квітня. Я очікую, що таким чином вдасться довантажити теплову генерацію.

Крім того, перед Міненерговугілля постало питання оптимізації тих електростанцій, які залишилися на підконтрольній українській владі території, з метою максимізації завантаження тих блоків, які споживають вугілля марки Г.

«І протягом 2015 року пропорція використання антрацитових та газових блоків змістилася з 50/50 на користі газових до 65-70%», - відзначив Демчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-