Росія готує продуктові картки для населення

Росія готує продуктові картки для населення

Укрінформ
Мінпромторг Росії підготував схему адресної продовольчої допомоги населенню, згідно з якою малозабезпечені росіяни отримають електронні картки для придбання їжі в магазинах.

Про це пише агентство Reuters.

Адресна допомога населенню, як пропонує Мінпромторг, буде здійснюватися за двома напрямками: 1) придбання харчів у торговельних точках за допомогою субсидованих державою електронних карток і 2) пільгове або безкоштовне громадське харчування.

Це випливає зі слів заступника міністра промисловості Віктора Євтухова у відповідь на письмовий запит агентства.

"У разі підтвердження заявки (з боку претендента на адресну допомогу), у відділенні банку-учасника програми громадянину видається електронна платіжна картка для нарахування коштів (електронний продовольчий сертифікат)", - сказав заступник міністра, уточнивши, що це буде звичайна електронна банківська картка.

Згідно з інформацією газети "Ведомости", яка посилається на план адресної програми, розроблений Мінпромторгом, він спрямований в уряд тиждень тому, а стартувати програма повинна в 2017 році.

За попереднім варіантом розрахунків, на який посилається газета, у 2017 році на програму передбачається виділити близько 140 мільярдів рублів, а в 2018 році - 214 мільярдів рублів.

"Технічно можливо направити власникам продовольчих сертифікатів додаткові кошти, які можна буде витратити тільки на придбання, наприклад, молочних продуктів, з метою підтримки відповідного виробництва в якомусь регіоні", - йдеться в коментарі Мінпромторгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-