Україна пропонує Молдові та Румунії перейти від конкуренції до об'єднання

Україна пропонує Молдові та Румунії перейти від конкуренції до об'єднання

Укрінформ
Реалізація проекту зі створення Міжнародної економічної зони «Рені-Джурджулешти-Галац» дасть змогу Україні, Молдові та Румунії перейти від конкуренції до об'єднання потенціалу портів.

Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Молдові Іван Гнатишин під час «круглого столу» за участю українських і молдавських бізнесменів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Основна ідея реалізації проекту зі створення Міжнародної економічної зони «Рені-Джурджулешти-Галац» - перехід від конкуренції до об'єднання потенціалу портів трьох країн. Це сприятиме не лише відновленню обсягів перевезень по Дунаю, а й соціально-економічному відродженню відповідних регіонів України, Молдови та Румунії», - зазначив дипломат.

За його словами, настав час повернутися до тристороннього формату економічного співробітництва між Україною, Молдовою та Румунією.

Посол підкреслив також зацікавленість українських компаній у розширенні інвестицій у Молдову, у тому числі у промислові парки, створені на території країни, проте Україна чекає від молдавської сторони вдосконалення  законодавчої бази й відповідного відношення до іноземного інвестора.

Напередодні у Кишиневі пройшов молдавсько-український бізнес-форум, організований ТПП України й Молдови за сприяння дипломатичних представництв  двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-