Глава АМКУ розкрив подробиці про 86-мільярдний штраф Газпрому

Глава АМКУ розкрив подробиці про 86-мільярдний штраф Газпрому

Укрінформ
Антимонопольний комітет України вимагає у ПАТ «Газпром» сплатити накладений на компанію штраф у розмірі 86 мільярдів гривень за порушення антимонопольного законодавства при транзиті газу.

Про це голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв написав на своїй сторінці у Фейсбуці

«За вчинене порушення на ПАТ «Газпром» накладено штраф у розмірі 85 965 927 000 (вісімдесят п'ять мільярдів дев'ятсот шістдесят п'ять мільйонів дев'ятсот двадцять сім тисяч) гривень. Особа, на яку накладено штраф за рішенням АМКУ, сплачує його у двомісячний строк з дня одержання рішення про накладення штрафу», - написав чиновник.

У своєму дописі Терентьєв наголосив, що його установа уповноважена штрафувати «Газпром» за порушення антимонопольного законодавства України.

«Предметом розгляду справи не є виконання або не виконання Контракту, який регулюється Шведським законодавством. Предметом є дії суб'єкта господарювання на ринку України, оцінка відповідності яких законодавству про захист економічної конкуренції України є компетенцію Комітету. Ситуація на ринку вказує на наявність монопольного становища ПАТ «Газпром» на ринку послуг з транспортування газу транзитом магістральними трубопроводами, що доведено матеріалами справи. Розгляд Арбітражним інститутом Торгової палати м. Стокгольм спору між сторонами Контракту ТКГУ не виключає та не суперечить реалізації Антимонопольним комітетом наданих ст.7 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» повноважень», - зазначив очільник АМКУ.

Він також додав, що у випадку, якщо «Газпром» ігноруватиме рішення про сплату штрафу, то АМКУ добиватиметься стягнення 86 млрд грн штрафу відповідно до законодавства України та міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-