У НАБУ розповіли про схеми здешевлення підприємств перед приватизацією

У НАБУ розповіли про схеми здешевлення підприємств перед приватизацією

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України заявляє про виведення коштів із державних підприємств через офшори та фіктивні компанії для зменшення їх передприватизаційної вартості.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Чому ми звертаємо велику увагу на корупцію у держпідприємствах? Через приватизацію. Зараз здійснюється виведення державних коштів через офшори та фіктивні компанії, через що відбувається зменшення вартості держпідприємств для їх подальшої приватизації. Наше завдання - це зупинити», - наголосив директор Бюро Артем Ситник під час зустрічі з делегацією голів парламентів держав Північної Європи та Балтії.

Він зазначив, що для виявлення можливих порушень під час приватизації державних підприємств необхідно буде вже після завершення процесу проводити ревізію.

Разом із тим, директор Бюро зауважив, що збитковість державних підприємств в Україні поступово зменшується. На його думку, це вказує не лише на зміну економічної ситуації, а й на зміну ситуації у сфері боротьби з корупцією.

«До діяльності державних підприємств прикута суспільна увага, у тому числі з боку громадянського суспільства та ЗМІ. Є багато журналістських матеріалів, які дають підгрунтя для подальших розслідувань НАБУ», - зазначив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-