На Сумщині нафту крали

На Сумщині нафту крали "озерами"

Укрінформ
У місті Охтирка Сумської області поліцейські викрили одну з таємних баз, де зберігалася незаконно видобута сира нафта.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник сектору комунікацій Головного управління Національної поліції у Сумській області Ельвіра Біганова.

«База знаходилася на території одного з місцевих приватних підприємств, куди поліцейські прибули із санкцією на обшук. Аби виконати ухвалу суду і потрапити на об’єкт, для відкриття воріт довелося застосовувати важку техніку «Охтирканафтогазу», бо заступник директора підприємства і адвокат слідчого на територію не пропускали, вважаючи обшук незаконним. На місці обшуку виявлено озера нафти і величезні розкопи. Всередині цих ям знаходилися 50-тонні металеві цистерни. Аби їх знайти під землею, правоохоронці використовували металошукачі. З резервуарів відкачали 7 тонн сирої нафти. Нині ж поліція вилучає й самі цистерни», - розповіла Біганова.

За її інформацією, місцеві правоохоронці намагаються вивезти ці ємності і відкачати залишки нафтосировини, після чого будуть проведені усі необхідні експертизи, подальші слідчі дії і допити свідків. Буде вирішуватись питання про притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Поліцейські не виключають, що зловмисники більшу частину нафти вже встигли вивезти з бази. Слідство за даним кримінальним провадженням триває. Встановлюються особи, причетні до організації цього злочину, та розмір завданих державі збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-