У Яресько констатували зменшення держборгу України

У Яресько констатували зменшення держборгу України

Укрінформ
У Мінфіні повідомили про скорочення держборгу на $4,3 млрд у 2015 році, проте у гривневому еквіваленті він навіть виріс на 43% через інфляцію і перевищив 1,5 трильйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

«Впродовж січня-грудня 2015 року сума державного і гарантованого державою боргу України в доларовому еквіваленті зменшився на 4,32 млрд дол. США. Основною причиною таких змін є проведення реструктуризації та списання частини державного та гарантованого державою зовнішнього боргу», – йдеться в повідомленні.

У той же час, державний і гарантований державою борг у гривневому еквіваленті збільшився на 470,93 млрд гривень через постійну девальвацію національної валюти, курс якої по відношенню до долара США виріс з 15,77 грн/дол. на кінець 2014 року до близько 24 гривень/долар на кінець грудня 2015 року. Нині цей борг складає 1,572 трильйони гривень.

«У тому числі, в грудні 2015 року державний і гарантований державою борг виріс у доларах США на 0,52%, або на 338 мільйонів доларів, у гривневому еквіваленті – на 1,01%, або на 15,573 мільярда гривень», - зазначили у відомстві.

Раніше міністр фінансів Україні Наталя Яресько повідомила, що Україна очікує одержати близько 10 мільярдів доларів у 2016 році від усіх ключових кредиторів, включаючи Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, ЄБРР й уряди США і ЄС.

Нагадаємо: у листопаді Україна завершила реструктуризацію єврооблігацій, завдяки чому держборг України скоротився на $3 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-