У компанії Коломойського – обшуки, вилучили «значні суми»

У компанії Коломойського – обшуки, вилучили «значні суми»

Укрінформ
Прокуратура проводить обшуки в рамках провадження щодо розкрадання державних коштів посадовцями ПАТ «Укртранснафта».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Прокуратурою міста Києва розслідується ряд кримінальних проваджень за фактами розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами ПАТ "Укртранснафта". В межах одного з цих проваджень слідчими прокуратури міста спільно з співробітниками Служби безпеки України сьогодні, 2 лютого, проводяться обшуки у офісних приміщеннях комерційних структур міста Одеси. Процесуальні дії проводяться на підставі ухвал суду», - зазначили у відомстві.

 За даними прокуратури, збитки державі лише по цьому епізоду становлять понад 220 млн гривень.

«У ході обшуків вилучено документи, які стосуються даного розслідування, а також значні суми готівкових коштів у гривнях та іноземній валюті», - додали в прокуратурі.

Як уточнює Hubs, посилаючись на речницю СБУ Олену Гітлянську, обшук проходить на перевалочному комплексі компанії «Синтез-Ойл», підконтрольної групі «Приват» Ігоря Коломойського.

Видання нагадує, що у грудні 2009 р «Укртранснафта» і «Синтез Ойл» уклали договір на транспортування нафти з Одеси на Кременчуцький НПЗ. У 2012 році тодішній глава «Укртранснафти», ставленик Коломойського Олександр Лазорко знизив вартість резервування труби з 6,15 млн грн до 835 тис. грн щомісяця. За результатами перевірки Ревізійної комісії було встановлено, що «Синтез Ойл» оплатила лише 902 тис. грн, у той час як щомісячні витрати на утримання нафтопроводів становили близько 14 млн грн. У листопаді 2014 року Лазорко уклав додаткову угоду до кінця 2017 року, продовживши монополію «Синтез Ойл» на нафтопровід за заниженим тарифом. Загальна сума збитків з 2012 року оцінюється в 228,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-