Литва приєднується до

Литва приєднується до "нового шовкового шляху"

Укрінформ
Литва висловила бажання взяти участь у маршруті нового "шовкового шляху" Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай в обхід Росії та продовжити його до Клайпеди.

Як повідомив на нараді в "Укрзалізниці" Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, підписаний попередній меморандум із литовськими партнерами щодо об'єднання нового "шовкового шляху" з поїздом "Вікінг", передає кореспондент Укрінформу.

"У рамках нашої співпраці з ЄС до цього "шовкового шляху" будуть підключені країни - члени ЄС, поїздом "Вікінг" (вантажний контейнерний потяг - ред.) з Клайпеди будуть мати можливість постачати свої товари до Китаю в обхід Росії", - сказав він.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію.

14 січня Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом. Документ передбачає проведення комплексних заходів щодо спрощення руху потягів за маршрутом і збільшення вантажообігу.

Пілотний рейс контейнерного поїзду за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, який проходить через Каспійське та Чорне моря, покликаний диверсифікувати транзитні шляхи в обхід Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-