Українські виробники скористалися лібералізацією світових ринків

Українські виробники скористалися лібералізацією світових ринків

Укрінформ
Минулого року українським агровиробникам вдалося скористатися із лібералізації світових ринків.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.

«Диверсифіковано експорт та збільшено його товарний асортимент, який спрямовується до країн Азії, Європи та Африки. Збережено лідерство на світовому аграрному ринку зернових культур, олії соняшниковій, курятині. На вітчизняному продовольчому ринку збільшилась частка споживання продукції українського виробництва», - зазначається у звіті.

В уряді додали, що Україна має потужний потенціал для нарощування виробництва та експорту насіння.

«Вітчизняні виробники насіння зернових колосових культур, кукурудзи та сорго отримали можливість виходу із своєю продукцією на міжнародні ринки, в тому числі ЄС... Вироблене та сертифіковане в Україні насіння відповідає європейським нормам, визнається еквівалентним виробленому та сертифікованому у країнах ЄС», - наголошується у звіті.

При цьому обсяги сільськогосподарського виробництва у 2015 році дали змогу забезпечити продовольчу безпеку держави та сформувати найвищий за всю історію держави експортний потенціал (понад 36 млн тонн зернових).

«Сільське господарство забезпечує понад 38% експортного потенціалу держави. Позитивне сальдо зовнішньоторговельної діяльності в АПК становить 11.1 млрд дол. США», - йдеться у звіті.

Також зазначано, що в Україні реалізується 11 міжнародних проектів підтримки сільського бізнесу

«На сьогодні в галузі реалізується 11 проектів міжнародної технічної допомоги, основними донорами яких є Європейський Союз, Уряди США, Канади, Німеччини та Швейцарії. Загальна сума залучених коштів за цими проектами становить понад 76 млн дол. США», - зазначається у звіті.

Окрім цього, було вжито заходів для розширення можливостей доступу сільських виробників до програм державної підтримки шляхом зниження деяких обмежень.

«Забезпечено створення умов доступу до державної підтримки не лише великих, а й середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції», - наголосили в уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-