У латвійському Сеймі закликають ЄС заборонити Північний потік-2

У латвійському Сеймі закликають ЄС заборонити Північний потік-2

Укрінформ
У п'ятницю, 29 січня, депутати комісії Сейму у європейських справах підтримали заяву про те, що на рівні Європейського Союзу необхідно призупинити реалізацію проекту щодо прокладення газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Delfi.

"Міністерство економіки не підтримує цей проект, тому що він суперечить енергетичній політиці ЄС. Він не лише не створює нових шляхів для постачання газу, але і не забезпечує нове постачання", - зазначив заступник держсекретаря Мінекономіки Юрій Спиридонов.

Депутат ЄП Кришьяніс Каріньш пояснив, що на європейському рівні ведеться робота, щоб заборонити реалізацію проекту, і таку позицію підтримують більшість політичних груп Європарламенту.

Комісія затвердила заяву про "Північний потік-2" і вирішила направити її Нідерландам, які є головуючою країною в Раді ЄС.

Зазначається, що в заяві комісія закликає Єврокомісію, Європарламент і країни ЄС зробити дії, які відповідають істинним енергетичним інтересам ЄС, а також домовитися про рішення, які дозволять у рамках єдиної енергетичної політики призупинити просування проекту "Північний потік-2".

Текст документа підтримали всі члени комісії, крім депутатів "Злагоди", які залишили зал засідання перед процедурою голосування.

Нагадаємо, раніше президент РП Анджей Дуда заявив, що газопровід "Північний потік-2" має не економічне, а політичне підгрунтя. До того ж він суперечить європейському законодавству і загрожує енергетичній безпеці Польщі, України, Словаччини та інших країн.

Фото: wintershall.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-