Яценюк назвав єдиний рецепт зростання економіки

Яценюк назвав єдиний рецепт зростання економіки

Укрінформ
У ході засідання Ради фінансової стабільності, яке триває в Кабінеті міністрів, будуть обговорені кроки, необхідні для стабілізації макроекономічної ситуації у 2016 році.

Про це сказав Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми матимемо професійну розмову щодо того, яким чином українська економіка розвиватиметься у наступному році, що необхідно зробити, аби досягнути показників макроекономічної стабільності", - зазначив він.

Яценюк наголосив, що макроекономічна стабільність країни прямо і безпосередньо пов'язана із політичною стабільністю: "Це відповідальність усіх: як уряду, так і центрального банку, так і членів парламенту у тому, щоб продовжувати шлях реформ, який Україна розпочала 24 місяці тому".

Одним з основних елементів досягнення стабільності, за словами Прем’єра, є продовження тих кроків, які передбачені урядовою програмою, Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком і Європейським Союзом.

"Кроки непрості, але це єдиний рецепт, яким чином можна привнести економічне зростання. Які показники та які цілі ми для себе ставимо на 2016 рік? Для нас, як для уряду, вкрай важлива цінова стабільність, тобто, низький рівень інфляції. Це досягається засобами і методами, які є в руках в уряду, і монетарною політикою центрального банку України", - розповів Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-