ЄС знизив мита на українські сталеві канати у 5 разів

ЄС знизив мита на українські сталеві канати у 5 разів

Укрінформ
27 січня 2016 року в Офіційному Журналі ЄС було опубліковано рішення Європейської Комісії про зниження антидемпінгового мита на українські сталеві канати з 51,8% до 10,5%.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

«Нова ставка антидемпінгового мита набирає чинності наступного дня після публікації рішення Європейської Комісії в Офіційному Журналі ЄС: 28 січня 2016 року», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, антидемпінгові заходи у розмірі 51,8% щодо сталевих канатів і тросів були застосовані в ЄС ще з 1999 року. Відтоді кожні п'ять років заходи продовжувалися за результатами відповідних переглядів, при цьому ставка мита не змінювалася, бо перегляди у зв'язку із закінченням терміну дії заходів у ЄС не передбачають можливості зміни ставки мита.

Антидемпінгові заходи щодо канатів і тросів - один із двох заходів, що залишаються чинними в ЄС щодо української продукції. Європейський Союз послідовно знімає торговельні обмеження щодо української продукції. На початку минулого року були скасовані антидемпінгові заходи щодо імпорту українських зварних труб.

Зауважимо, що агентство Reuters повідомило про наміри Єврокомісії запровадити антидемпінгові мита на холоднокатаний плаский прокат із Росії в розмірі 26%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-