Іноземні інвестори позбуваються російських акцій

Іноземні інвестори позбуваються російських акцій

Укрінформ
Міжнародні інвестори перекладаються з акцій низки найбільш ліквідних російських компаній в менш ризикові активи на тлі підвищеної волатильності фондового ринку РФ і рубля.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Іноземці виходять з депозитарних розписок швидше, ніж російські трейдери з акцій, які торгуються на Московській біржі, що призвело до звуження спредів між паперами до мінімальних рівнів за останній рік", - йдеться у публікації.

Агентство відзначає, що обвал активів відбувається на тлі падіння до 12-річного мінімуму цін на нафту, яка є основним джерелом доходів РФ, і погіршення динаміки рубля.

Спред між глобальними депозитарними розписками "Магніту" в Лондоні та акціями рітейлера в Росії скоротився у четвер до 22%, наблизившись до мінімуму за рік. GDR "Мегафона" і "Газпром нафти", які останній рік торгувалися з премією до акцій компаній на Московській біржі, тепер коштують дешевше локальних паперів.

"Іноземні інвестори можуть швидко продати російські акції і вкластися в інші ринки, що розвиваються, де вони можуть отримати відносно високу прибутковість при менших ризиках. Місцеві інвестори більш стійки до "гірок" на російському ринку і готові протягом більш тривалого терміну тримати акції, оскільки у них набагато менше альтернативних інструментів", - прокоментувала агентству Анастасія Левашова, яка бере участь у керуванні акціями країн, що розвиваються, на $450 млн у Blackfriars Asset Management у Лондоні.

Фото: profi-forex.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-